ju99体育官网每天学英语背单词语法词汇口语阅读写作翻译寓言四级六级名著绕口令笑话外语动态诗歌散文雅思商务

您所在的位置: ju99体育官网 > 文章资料 > 英语考试 > 中考英语 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
traduce/[trə'dju:s]/ vt. 诽谤, 中伤, 背叛 ...

2009年北京中考真题模拟 (配北京题型)

本文属阅读资料
2009年北京中考真题模拟 (配北京题型)

听力(略)

一、选择填空(16分)

( )19. Don’t ___________ about things so much. It will make you stressed out.

   A. afraid  B. terrify  C. terrified D. worry

( )20. I used to be shy. I couldn’t ___________________.

   A.alone B. speak in front of a large group C. say anything D. try

( )21.The biggest trouble I came across _________ English was how to learn the - words by heart. A,to study B. studying C. in study D. study

( )22._________ you remember me .I’m Dania, your childhood friend?

A. don’t B. Don’t C. Do not D. do not

( )23.You’re Paula,_________?

A. are you B. do you C. aren’t you D. don’t you

( )24.People _________ change. But I don’t think our friendship change, either.

A. sure B. surely C. be sure D. be surely

( )25.You used to be really little fat,_________ you?

A. did B. Didn’t C. didn’t D. Did

( )26.Martin hated _________ when his mother sent him to a boarding school.

A. it B. her C this D. that

( )27.His father makes a living driving a taxi.

A by B with C for D through

( )28.Girls are usually of spiders and insects.

A sure B terrified C made D kinds

( )29.Children often make mistakes spelling.

A for B in C on D at

( )30. No children to watch this kind of movie because it’s too scary.

A. should allow B. shouldn’t be allowed C. should be allowed D. don’t allow

( )31 ——Do you always spend lots of time playing computer games?

——No, but I spend much time my homework.

A. on; in B. on; on C. in; on D. in; in

( )32 like writing my own original sentences the grammar I’ve learned.

A. use B to use C used D using

( )33.You should the new words that you don’t know how to spell.

A look for B look after C look up D look down

( )34.Did you play the computer games?

A used to B use to C usedn’t to D use

二、完形填空(12分)

In America, parents want their children 1 something they can. _2 , they want them to use money wisely(精明地).

When the children 3 very young, parents 4 telling them the kinds of money. Parents also tell them 5 money can be used.

When the children 6 a little older, parents teach them to save up money. If the children want to buy something, they can use 7 money. Parents will tell them what they should buy and what they 8 .

When children use their money, parents often tell them to share(分享) with others. Parents are glad 9 their children share their money and help others. 10 this way, the children can learn to be helpful. Parents also teach their children to make a plan for 11 money. It is good for them.

In America, people often sell some of their 12 things. So the children often put the old toys in front of their hous . If people buy them, they can get some money. Some children help others wash cars or sell newspapers to get money .

( )35. A. do something B. do anything C. to do something D. to do anything

( )36. A. for example B. for examples C. for example D. for examples

( )37. A. are still B. still are C. are yet D. yet are

( )38. A. began B. has begun C. have begun D. will begin

( )39. A. what B. when C. how D. where

( )40. A. become B. will become C. turn D. will turn

( )41. A. his own B. their own C. own his D. own their

( )42. A. mustn't B. can't C. needn't D. shouldn't

( )43. A. seeing B. to see C. looking D. to look

( )44. A. For B. By C. In D. On

( )45. A. using B. use C. to use D. used

( )46. A. old B. new C. useful D. good

三、阅读理解(共22分,每小题2分)

阅读下面A、B、C三篇短文。根据短文内容从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

(A)

MENU

Meat dishes

beef with potatoes ¥18

sweet and sour pork ¥16

fried chicken ¥22

fried fish ¥20 Other foods

cabbage ¥6

potatoes ¥4

eggs and tomatoes ¥8

vegetable salad ¥5

egg and tomato soup ¥3

rice ¥5 / bowl

dumplings ¥4 / plate

noodles ¥4 / bowl

Drinks

green tea ¥15 / cup

coffee ¥8 / cup

milk ¥2 / bottle

orange juice ¥10 / glass



45. Which food is the cheapest one?

A. Noodles. B. Potatoes. C. Fried fish. D. Egg and tomato soup.

46. What drink is the most expensive?

A. Milk. B. Coffee. C. Orange juice. D. Green tea.

47. What is the price of fried fish?

A. ¥18. B. ¥20. C. ¥22. D. ¥16.

48. How much will you pay if you want a bowl of rice and fried chicken?

A. ¥28. B. ¥30. C. ¥27. D. ¥26.

(B)

We spend lots of our lives in the school getting knowledge, developing ourselves and growing up. It is so important that the school provides a pleasant environment. So all students must do the following:

In the Classrooms

All classes must have a duty book.

Classrooms must be clean and tidy, waste paper baskets emptied, before the first lesson every morning.

All students are to make sure that the classrooms stay clean and tidy all the day.

The class cabinets(厨柜) are strictly for keeping things for the class. No personal things are kept in the class cabinets.

Each class is to provide their own batteries(电池) for the clock in the classroom.

Class Signs

Class signs are put up for your teachers and your parents to easily find you. So please take good care of them.

School Toilets

For good hygiene(卫生) and convenience(便利) of all, please keep our toilets dry and clean.

Always clean them with water after use and wash your hands after that.

Do not waste paper provided. The school can only provide some paper in a month.

Please use the school toilets as you use the toilets in your own homes.

49. The first paragraph mainly tells us ____________.

A. that the school is a good place for children to learn and grow up

B. why all the students should obey the school rules

C. where the students can find a pleasant environment

D. that the school is the only place for many people to spend the time

50. The students should ___________.

A. have a duty book each

B. keep the classroom clean and tidy

C. empty the waste paper basket after school

D. put personal things in the class cabinets

51. After the students use the toilets, they should ___________.

A. keep them wet all the time

B. use paper provided by themselves

C. leave some money for it

D. clean them and wash their hands

52. The possible title of the passage is ______________.

A. Classroom rules

B. Protect the school signs

C. School rules

D. Make the school toilets clean

( C)

If you're having difficulties in class and it seems that your teacher is unfair to you, take time to think hard about what's happening. Try to find out whether your teacher really dislikes you, or whether something else is going on. Here are some questions to ask yourself:

1. Are you the only person being treated badly, or is your teacher rough(粗暴的) on the whole class? Ask your classmates if they are having trouble with the teacher, too. If they say yes, perhaps your teacher is having problems outside the school, or is new and at a loss(不知所措).

2. Are you working up to your ability? Maybe you got a C in your last test, and your teacher told you that you could do better. But the kid sitting beside you got a C, too, and the teacher didn't say anything to him! Isn't this unfair? Well, it could be that your teacher knows that you could get a better grade if you put more effort into it. Teachers often grade students by different standards (标准). It’s their way of encouraging a student to try a little harder.

3. Are you more sensitive (敏感的) than other students? There's nothing wrong with being sensitive, but if you react(反应) to criticism(批评) quite differently from others, this could be a reason why you think your teacher doesn't like you.

4. Does your teacher seem to act unfairly all the time, or just once in a while? Think about the harsh(苛刻的) things your teacher has done or said to you. Are these things happening every day, or just once or twice a month? If your teacher really hates you, you would probably be picked on(故意刁难;挑剔) all the time. If your teacher has acted unfairly only a few times, then there's probably something else going on.

If you take the time to ask yourself these questions, you'll get a better sense of what's happening between you and your teacher.

53. If you feel your teacher is unfair to you, you should _______.

A. work harder at your lessons B. care nothing for it

C. ask your classmates for help D. make it clear if this is true

54. Which of the following is TRUE?

A. Teachers are often rough on the students who get a C grade.

B. If a teacher hates you, he will criticize you once or twice a month.

C. A new teacher is often rough on the whole class.

D. Sometimes your teacher criticizes you to make you work harder.

55. What's the best title for this passage?

A. Is your teacher really unfair to you?

B. How to get on with your teachers?

C. Know more about your teachers!

D. How to get a better sense in school?

四、完成句子(10分)

56. 七点了,该起床了。

It’s seven o’clock. ___________________________________ get up.

57.汤姆和迈克都不喜欢看电视。

____________________________________ likes watching TV.

58.我父亲昨天直到找到丢失的自行车才回来。

My father ________________________________ he found his lost bike yesterday.

59.杰克只有十六岁。他太小了不能参军。

Jack is only 16 years old. He is ___________________________ join the army.

60.我们每天花半小时大声朗读英语是很重要的。

____________________________________________________ English aloud every day.

五、选词填空:(7分)

根据对话内容,用方框中所给词的适当形式填空。

new, play, and, playground, borrow, building, art

A: Hello, Bob. Nice to see you!

B: Nice to see you, too.

A: I hear you study in a 61_______________ school. What’s the name of the school?

B: No.10 Middle School.

A: What’s your new school like?

B: It’s very big 62________________ modern. I like it very much.

A: Are there many buildings in your school?

B: Yes, there are three 63____________________ in it.

A: What are they?

B: A classroom building, a lab building, and an 64____________________ building .We have our lessons in the classroom building.

A: Is there a 65_____________________ in your school?

B: Yes, there is. We 66_________________ball games and have P.E lessons on it.

A: Do you have a library?

B: Yes. We often read and 67__________________ books in the library.

A: What a nice school!

六、阅读简答:(10分)

We need a volunteer to organize(组织)some outdoor activities for our club, for example, sport, hiking and traveling. If you want to offer some help and become one of our outdoor organizers, please email us.

About the expenses (费用): AA

If you want to go to the gathering(聚会) that weekend, you should let us know in order to know how many people will come at that weekend. You can email to histephen@yahoo.com.

If you want to join us, there is no need to wait for the permission reply. And anyone who goes to our gathering is our club member. And we have no responsibility to reply your email. If you need to discuss the details (细节) of the gathering, we discuss in this forum (论坛). Everyone is the main character.

But if you are a new comer of our club, you'd better send an email to histephen@yahoo.com to introduce yourself.

Welcome to join us! It doesn't matter if you are not in our city. We make friends and talk just like you are talking with friends in your daily life. Each gathering has a good atmosphere (气氛). Come on, and share our experiences with us in our club.

68. Who will pay for this outdoor activity?

_______________________________________________________________

69. What should you do if you want to go to the gathering at that weekend?

_______________________________________________________________

70. Can a new comer be in the gathering?

_______________________________________________________________

71. Where will they discuss the details of the gathering?

_______________________________________________________________

72. What does this reading mainly tell us?

七、作文:(14分)

我们大家都有慈爱的父母,在学习和生活中他们给了我们很大的帮助。请谈谈你的父母是怎样关心、帮助你的。你的感想如何?为表达对父母的感激之情,你应该怎样做?

have, kind parents, give, help, study and life, cook, wash, take good care of, encourage, housework, study

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

答案:

一、选择填空:19-23DBBBC 24-28ACAAB 29-34BCCDCB

二、完形填空:35—46 CCACC ABDBC AA

三,阅读理解:45. D 46. D 47. B 48. C 49. B 50. B 51. D 52. C 53.D 54. D 55. A

四、完成句子:56. It’s time to 57. Neither Tom nor Mike

58. didn’t come back until 59. too young to

60. It’s important for us to spend half an hour in reading

五、选词填空:

61. new 62. and 63. buildings 64. art 65. playground 66. play 67. borrow

六、阅读简答:

68. Everyone will pay their own.

69. We should email to histephen@yahoo.com.

70. Yes, he(she) can.

71. In the forum.

72. They want to organize gatherings with the same interest.

作文:

We all have kind parents. They give us help in our study and life. They cook meals and wash clothes for me every day. They will take good care of me all day if I am ill. They are very strict with me and they often help me with my lessons. When I fail in my exam, they are not angry with me. Instead, they will praise me for my hard work and encourage me to keep on.

I think I am the luckiest child in the world and I am very grateful to my parents. In order to return their kindness, I think I should help my parents with housework after I finish doing my homework. And I can do more cooking and washing. I will study hard and try to make my dream come true.

书面表达评分标准

说明:先根据文章整体内容和语言表达确定档次,然后在该档次内评出分数。

第一档:(15—13分)

完全符合题目要求,表达思想清楚,内容丰富。使用多种语法结构和丰富的词汇,语言通顺,语意连贯,具有逻辑性。允许个别语言错误。

第二档:(12—9分)

符合题目要求,表达思想基本清楚,内容完整。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯。有少量语言错误,但不影响整体理解。

第三档:(8—5分)

部分内容符合题目要求,表达思想不清楚,内容不完整。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,影响整体理解。

第四档:(4—0分)

与题目有关的内容不多,不能表达出自己的思想。只是简单拼凑提示词语,所写内容难以理解。
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
中考英语
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>

ju99体育官网 www.xueshengtv.com 听力排行

试题

视听

歌曲

电影

文章资料目录导航
经典名著 四六级考试 IELTS雅思 听说读写能力 在线语法词典 行业英语一 行业英语二 生活英语 轻松英语 专题英语
双城记 宝岛
战争与和平
悲惨的世界
傲慢与偏见
读圣经学英语
八十天环游地球
考试动态
学习资料
历年真题
模拟试题
心得技巧
学习方法经验
考试动态
考试介绍
考试辅导
历年真题
模拟试题
心得技巧
英语听力
英语口语
英语阅读
英语写作
英语翻译
英语词汇
名词 冠词数词
动词 动名词
代词 形容词
情态 独立主格
倒装 主谓一致
连词 虚拟语气
职场英语
外贸英语
商务英语
银行英语
文化英语
体育英语
房地产英语
会计英语
金融证券
医疗英语
计算机英语
公务员英语
实用英语
电话英语
旅游英语
购物英语
市民英语
宾馆英语
好文共赏
英语文库
名人演说
小说寓言
谚语名言绕口令
笑话幽默 诗歌
笨霖笔记
CNN英语魏
实用九句
双语阅读
发音讲解
分类词汇
?
免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语  京ICP备10010568号 | 京公网安备 11010802020324号

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
ju99体育官网关闭
0.224348s